14 augustus 2012

Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet

Nu de zomer in alle hevigheid is losgebroken, heb ik ’s avonds niet veel zin om lang in de keuken te staan. Op internet vond ik dit recept voor een heerlijke pastasalade met gerookte kip. Door de perziken krijgt de salade fruitig en zomers tintje.



Ingrediƫnten

Voor een salade voor vier personen heb je nodig:
  • 300 grampasta - ik gebruik altijd fusilli
  • 3 bosuitjes
  • 200 gramgerookte kipfilet
  • 250 gramwortel-selleriesalade, bijvoorbeeld de Farmersalade van Johma
  • 3rijpe perziken (zonder schil) of perziken uit blik
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • zout en peper

Het klaarmaken van de zomerse pastasalade duurt maar , dus je kunt snel aan tafel!

Zomerse pastasalade bereiden





Kook de pasta beetgaar en laat afkoelen onder koud stromend water. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in kleine ringetjes. Hak de kipfilet in blokjes en de perziken in stukjes. Hak de cashewnoten in grove stukjes. Meng de pasta, bosui, kip, perzik en cashewnoten in een grote kom of schaal. Voeg de wortel-selleriesalade toe en roer het geheel goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Tips

  • Gebruik je verse perziken? Zorg dan dat ze goed rijp zijn, dan kun je de schil eenvoudig verwijderen.
  • Als je wat pastasalade overhoudt, dan kun je deze de volgende dag prima eten bij de lunch.
  • De salade op zich is voldoende als maaltijd, maar je kunt er natuurlijk altijd een lekker wit stokbrood bij serveren.
  • Deze salade is ook lekker als bijgerecht bij de barbecue. Gebruik in plaats van perziken ook eens frambozen en vervang de cashewnoten door stukjes brie.
Bron: Albert Heijn

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen