Meergranen pannenkoeken

Vorige week heb ik een recept over pannenkoeken gepost. Dit recept is ook heel makkelijk om te gebruiken voor meergranen pannenkoeken. Hieronder vind je twee nieuwe recepten. Tip: het probleem met tarwemeel in plaats van tarwebloem is dat de pannenkoeken makkelijk scheuren. Dit komt doordat er in tarwemeel minder gluten zitten dan in tarwebloem. Dit probleem is makkelijk op te lossen door ketanmeel toe te voegen. Dit is meel van glutenrijke rijst.

Pannenkoeken recept 1 - twee soorten meel

(voor drie pannenkoeken)
  • 20 gram tarwemeel
  • 20 gram roggemeel
  • 10 gram ketanmeel
  • 125 gram melk
  • 1 ei
  • zonnebloemolie om in te bakken

Pannenkoeken recept 2 - boekweitpannenkoek

(voor drie pannenkoeken)
  • 20 gram tarwemeel
  • 20 gram boekweitmeel
  • 10 gram ketanmeel
  • 125 gram melk
  • 1 ei
  • zonnebloemolie om in te bakken

Zelf pannenkoeken bakken


Doe het meel en de melk in een kom. Klopt het geheel met een garde tot een gladde massa. Voeg daarna het ei toe en klop weer tot het geheel zonder klontjes is. Als laatste kan je naar smaak zout toevoegen. Het pannenkoekenbeslag is nu klaar.

Bij het bakken van pannenkoeken mislukt bij de meeste mensen altijd de eerste pannenkoek. Dit is nergens voor nodig en makkelijk te voorkomen. Als je er voor zorgt dat de pan en de zonnebloemolie eerst goed heet zijn, voordat je de eerste lepel pannenkoekenbeslag in de pan doet, lukt die eerste pannenkoek altijd!

Pannenkoekenmeel kopen

Boekweitmeel
Tarwebloem kun je in iedere supermarkt kopen. Tarwe-, rogge- en boekweitmeel zijn minder goed verkrijgbaar. De meeste reformwinkels hebben een breed assortiment aan meelsoorten. Ik koop mijn meel altijd bij de Emmamolen in Nieuwkuijk. Daar hebben ze een uitgebreid assortiment biologisch meel en andere biologische streekproducten.

Ketanmeel kun je beste kopen in je lokale oosterse toko.

Reacties