Smoothie met aardbeien en appels

Een smoothie met aardbeien en appels is een lekker tussendoortje, vooral in de zomer. Een smoothie is snel en makkelijk te maken. Hiervoor kies je twee of drie soorten fruit. In dit recept heb ik gekozen voor aardbeien en appels. Ik gebruik appelsap in plaats van appels (want aardbeien schoonmaken kost al genoeg tijd). Op dit moment zijn de aardbeien volop verkrijgbaar en dus niet duur.

Aardbei appel smoothie

Om een lekkere smoothie te maken, kies je twee of drie soorten fruit. Afhankelijk van het seizoen zijn er veel combinaties mogelijk. Een beetje honing aan het einde geeft de smoothie nog meer smaak. Op dit moment zijn de aardbeien weer goedkoop op de markt. Dus maak ik een smoothie met aardbeien. Aardbeien en appels gaan goed samen. Om het makkelijker te maken gebruik ik voor dit recept appelsap. Maar dan wel troebele appelsap, zoals Flevosap. Die heeft meer smaak en 'body' dan gewone appelsap. Al met al kost het je nog geen 10 minuten om deze lekkere smoothie te maken.

Recept voor twee glazen


  • 500 gram aardbeien
  • 100 ml troebele appelsap
  • 1 el honing
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Voor een gladde smoothie kun je de helft van de aardbeien een half uurtje in de vriezer leggen, maar dit hoeft niet. Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze draaien tot het geheel een gladde massa is. Als je het eindresultaat te dun vindt, kun je er een ijsblokje aan toevoegen. Schenk de smoothie uit in een mooi glas en drink meteen op. Dan zitten alle vitaminen er nog in en is de smoothie het lekkerst.

Tips voor een lekkere smoothie

Aardbeien zijn zomerfruit, maar tegenwoordig koop je ze vaak het hele jaar door. Aardbeien die je buiten het seizoen koopt, zijn vaak wel minder lekker. Je kunt verse aardbeien buiten het seizoen daarom net zo goed vervangen door diepvries aardbeien, die bij de Albert Heijn kunt kopen.
Je kunt ook appels gebruiken in plaats van appelsap. Neem dan wel een stevige appel en geen melige. Dus wel een Braeburn, maar geen Golden Delicious.

Aardbeien wassen en schoonmaken

Ik was de aardbeien altijd onder de kraan. Maar volgens Nederland Proeft moet je het anders doen.


Voedingswaarde per portie

  • Energie: 127 kcal
  • Eiwit: 1,8 gram
  • Koolhydraten: 26,4 gram
  • Suikers: 26,0 gram
  • Vet: 0,0 gram
  • Vezels: 2,8 gram
Voor het berekenen van de voedingswaarde heb ik gebruik gemaakt van de NeVo-tabel van het RIVM

Reacties