28 juni 2014

Smoothie met aardbeien en appels

Smoothies zijn lekker, vooral in de zomer. Een aardbeien en appel smoothie is snel en makkelijk te maken. Om een lekkere smoothie te maken, kies je twee of drie soorten fruit. In dit recept heb ik gekozen voor een smoothie met aardbeien en appels. Om lekker snel klaar te zijn, gebruik ik appelsap in plaats van appels (want aardbeien schoonmaken kost al genoeg tijd!).

Op dit moment zijn de aardbeien volop verkrijgbaar en dus niet duur. Daarom laat ik je de komende weken zien welke lekkere smoothies je kunt maken met aardbeien.
Aardbei appel smoothie

Om een lekkere smoothie te maken, kies je twee of drie soorten fruit. Afhankelijk van het seizoen zijn er veel combinaties mogelijk. Een beetje honing aan het einde geeft de smoothie nog meer smaak. Op dit moment zijn de aardbeien weer goedkoop op de markt. Dus maak ik een smoothie met aardbeien. Aardbeien en appels gaan goed samen. Om het makkelijker te maken gebruik ik voor dit recept appelsap. Maar dan wel troebele appelsap, zoals Flevosap. Al met al kost het je nog geen om dit recept te maken.


Recept voor twee personen

  • 500 gram aardbeien
  • 100 ml troebele appelsap
  • 1 el honing

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Voor een gladde textuur van de smoothie, kun je de helft van de aardbeien eerst een half uurtje in de vriezer leggen, maar dit hoeft niet. Doe alle ingrediƫnten in de blender en laat deze draaien tot het geheel een gladde massa is. Als je het eindresultaat te dun vindt, kun je er een ijsblokje aan toevoegen. Schenk de smoothie uit in een mooi glas en drink meteen op. Dan zitten alle vitaminen er nog in en is de smoothie het lekkerst.

Tips voor een lekkere smoothie

Aardbeien zijn zomerfruit, maar tegenwoordig koop je ze vaak het hele jaar door. Aardbeien die je buiten het seizoen koopt, zijn vaak wel minder lekker. Je kunt verse aardbeien buiten het seizoen daarom net zo goed vervangen door diepvries aardbeien, die bij de Albert Heijn kunt kopen.

Je kunt ook appels gebruiken in plaats van appelsap. Neem dan wel een stevige appel en geen melige appel. Dus wel een Braeburn en geen Golden Delicious.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten